Herlings baalt: "Het was verschrikkelijk, maar dat was te verwachten"

Het debuut van Jeffrey Herlings in de MXGP in Qatar afgelopen weekend is niet verlopen zoals hij had gehoopt. Vooraf was al duidelijk dat de Brabander dankzij een blessure niet zou strijden om een podiumplek.

Herlings begon de eerste manche ijzersterk en lag al snel op de zesde positie, nadat de KTM-rijder als zestiende had gekwalificeerd. Na een fout en met het fysieke ongemak kwam hij uiteindelijk als achttiende over de streep. Voor de tweede race werd de motor anders afgesteld en hier leek de Nederlander enigszins van te profiteren. Gestaag kwam de 22-jarige coureur dichterbij de top-tien en wist hij met een elfde plek dertien belangrijke punten binnen te slepen.

"Wat kan ik ervan zeggen?", verzuchtte Herlings achteraf. "Het was verschrikkelijk, maar wat viel ervan te verwachten? Minder dan twee weken geleden brak ik mijn hand. We hebben er platen in gezet, direct de dag erna, en ik moest tien dagen later alweer racen." Ook was het de tweede kwetsuur in korte tijd voor de jonge motorcrosser. "Bovendien had ik daarvoor ook al een blessure aan mijn hand en miste ik ook al vier weken." De drievoudig MX2-kampioen gaf aan dat hij niet met de motor kon doen wat hij wilde: "Ik had niet het gevoel dat ik moest hebben op de motor en bovendien een hoop pijn: het was echt niet best. Bij motorcross moet je gebruik maken van je volledige lichaam en ik was niet honderd procent."

In een Facebookpost uit de racer dan ook zijn ongenoegen over het feit dat sommige mensen aangeven "teleurgesteld" te zijn in zijn debuut, terwijl hij racet met een blessure. Hij plaatste er een röntgenfoto van zijn rechterhand bij. "Hoe kunnen mensen zeggen dat ik teleurstelde? Ik race met een gebroken hand. Rondje na rondje verga ik van de pijn om maar wat punten binnen te slepen om de grote droom levend te houden." In hetzelfde bericht bedankt Herlings zijn sponsors en met name Red Bull en het KTM-team voor de onvoorwaardelijke steun.

De volgende MXGP-race zal 5 maart in Indonesië plaatsvinden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren