Kraft verslaat Duitsers en pakt wereldtitel schansspringen

Schansspringer Stefan Kraft heeft in het Finse Lahti voor het eerst in zijn carrière een gouden WK-medaille veroverd. De 23-jarige Oostenrijker zegevierde op de wedstrijd van de kleine schans.

In de eerste ronde was Kraft al een klasse apart met een prachtige sprong van 99,5 meter. Achter hem zaten zes concurrenten zeer dicht bij elkaar, aangevoerd door de Duitser Andreas Wellinger en Kraft's landgenoot Michael Hayböck. Polen was zoals wel vaker dit seizoen weer zeer goed vertegenwoordigd voorin, met Kamil Stoch op plek vier, Dawid Kubacki op vijf en Maciej Kot op zeven. De Duitser Markus Eisenbichler werkte zich daar op de zesde plek nog tussen.

In de finaleronde deed Kot het goed, maar Eisenbichler deed het nog een stuk beter. Hij zag Kubacki en Stoch terugvallen en nadat ook Hayböck het niet haalde was de Duitser verzekerd van een medaille. Zijn landgenoot Wellinger ging hem voorbij en leek een kans op goud te hebben nadat Kraft wat tegenviel, maar de Oostenrijker hield genoeg over om zich tot wereldkampioen te laten kronen.