Fabregas: "Ik wil ťcht niet meer weg"

Cesc Fabregas is niet meer van plan om Chelsea te verlaten. De Spaanse middenvelder stond afgelopen zomer in de deuropening bij de Londenaren.

Ook in de wintertransferperiode werd Fabregas gelinkt aan een vertrek. Hij zou op het verlanglijstje staan bij clubs uit de Verenigde Staten en China. Maar ondanks dat Fabregas nog steeds een reserverol heeft bij Chelsea, wil hij niet meer vertrekken.

"Ik blijf voor honderd procent zeker bij Chelsea", zegt Fabregas tegen Sky Sports. "De situatie is heel anders dan een half jaar geleden. Vanaf het begin van het seizoen was het een grote uitdaging voor mij. Ik maak me geen zorgen meer over mensen die kritiek op me hebben. Ik wil écht niet meer weg."

Chelsea-coach Antonio Conte deed dit seizoen zestien keer een beroep op Fabregas. De speler mocht vijf keer in de basis starten. Fabregas vond twee keer het net. Hij is bezig aan zijn derde seizoen bij Chelsea, dat koploper van de Premier League is.

Nu Fabregas heeft aangegeven écht niet meer weg te willen kunnen de speculaties beginnen, het is immers de voetbalwereld: wanneer vertrekt de Spanjaard?