Skiër Jansrud zegeviert voor eigen publiek

Alpineskiër Kjetil Jansrud heeft de World Cup-afdaling in het Noorse Kvitfjell gewonnen. De Noorse snelheidsspecialist maakte zo een einde aan een kleine vormcrisis en pakte voor het eerst sinds december weer een zege.

Jansrud mocht als vijfde naar beneden en dook driekwart seconden onder de tijd van de Oostenrijker Vincent Kriechmayr. Dankzij een razendsnel slotstuk kwam Peter Fill kort daarop dicht bij de tijd van Jansrud, maar de Italiaan kwam 0,08 seconden tekort, wat wel goed bleek voor de tweede plaats. Kersvers wereldkampioen Beat Feuz gaf 0,14 seconden toe en eindigde op die manier als derde.

Dat de Canadezen weer sterk waren bleek opnieuw: de oude rotten Manuel Osborne-Paradis en Erik Guay eindigden als vierde en zesde, terwijl de Zwitser Carlo Janka met plek vijf ook tevreden mocht zijn. De zevende plaats was voor de Sloveen Bostjan Kline, de winnaar van vrijdag. 

Zondag staat voor de heren een super-G op het programma op de Noorse piste. Die begint om 12.00 uur en zal wederom live te zien zijn op Eurosport en de Duitse TV.