Lyon-preses legt komst Depay uit

Olympique Lyon haalde Memphis Depay in de winterstop op bij Manchester United, maar de Nederlandse aanvaller heeft vooralsnog geen potten weten te breken.

Voorzitter Jean-Michel Aulas verdedigt de komst van Depay, die bij Manchester United amper aan spelen toekwam. Olympique Lyon won donderdag zonder Depay met 7-1 van AZ. Een week eerder werd al met 4-1 gewonnen. Rachid Ghezzal speelde op de plek van Depay.

"We hebben met Depay geanticipeerd op een vertrek van Ghezzal, ook al is die voorlopig nog niet weg. We zijn nog steeds in gesprek. Maar Memphis stond al een tijdje op ons verlanglijstje, omdat hij een jonge speler is die ons interesseert", zegt Aulas tegen RMC.

"Hij heeft techniek en is fysiek sterk, daar had onze selectie een gebrek aan. We moeten meer spektakel bieden aan de fans. Met spelers als hem kunnen we nog aanvallender spelen. Dat is ook de filosofie van Bruno Genesio, de trainer."

De 23-jarige Depay speelde tot dusver zes wedstrijden in de hoofdmacht van Olympique Lyon. Hij vond één keer het net. De Oranje-international kan zondag tegen Metz weer in actie komen voor zijn Franse werkgever, die vierde staat in de Ligue 1.