PSV houdt rekening met drukke transferperiode

Toon Gerbrands verwacht dat zijn club komende zomer flink aan de bak moet. De algemeen directeur van PSV vindt dat veel spelers klaar zijn voor een nieuwe stap.

"Ik verwacht dat er deze zomer wel een aantal spelers zal vertrekken", vertelde de algemeen directeur van PSV tegenover De Telegraaf. "Er is een aantal spelers die toe zijn aan een volgende stap. Daarbij verwacht ik dat er wat meer mutaties zullen zijn, omdat het afgelopen zomer minder druk is geweest."

PSV slaagde er afgelopen zomer in om sterkhouders Jetro Willems, Luuk de Jong, Andres Guardado en Luciano Narsingh te behouden. De laatstgenoemde vertrok in januari alsnog bij de club. Komende transferperiode verwacht Gerbrands dus dat er meer spelers vertrekken, al is hij niet van plan om overal aan mee te werken.

"Uiteindelijk zullen ze er in het voetbal aan moeten wennen dat 'nee' ook een antwoord is. We houden natuurlijk de balans goed in de gaten. We zijn geen verkoophuis waarbij iedereen die weg wil, ook zomaar weg kan", aldus Gerbrands.

De club zag Davy Pröpper in januari bijna vertrekken naar Zenit Sint-Petersburg en het zou niet als een verrassing komen als de middenvelder komende zomer alsnog voor een nieuw avontuur kiest. Ook Willems en Jeroen Zoet zouden open staan voor een transfer.