Van den Brom na slachtpartij: "Dit is onacceptabel"

John van den Brom is niet te spreken over de instelling van AZ. De oefenmeester zag zijn ploeg vernederd worden toen het met 7-1 verloor van Oympique Lyon.

AZ verloor het eerste duel met Olympique Lyon met 1-4. Door de thuisnederlaag werd het een onmogelijke opgave om in Frankrijk de volgende ronde van de Europa League veilig te stellen. Het leek er dan ook op dat de ploeg er geen moment in geloofde, zag ook Van den Brom.

"Vorige week verloren we ook ruim, maar toen hadden we nog het idee dat het een wedstrijd was. Vanavond is dat het nooit geweest", vertelde de trainer van AZ na afloop van het duel tegenover FOX Sports. "Je laat elkaar stikken op het veld en dat vind ik veel erger."

"Dit kan niet, dit is onacceptabel. Voor de spelers, voor mij, voor de club en voor de supporters die veel geld hebben betaald om naar deze wedstrijd te komen", aldus Van den Brom.

Door de 7-1 nederlaag kwam er een einde aan het Europese avontuur van AZ. Hierdoor kan de ploeg zich volledig op de nationale competitie richten. Komend weekend nemen de Alkmaarders het op tegen PEC Zwolle.