Ajax loot Kopenhagen in Europa League

Ajax moet het in de achtste finales van de Europa League op gaan nemen tegen FC Kopenhagen. De Denen spelen op 9 maart eerst thuis, waarna een week later in Amsterdam de return is.

Ajax ontmoet Kopenhagen niet voor het eerst in een Europese wedstrijd. De eerste keer was in 2001 toen de Amsterdammers na een 0-0 in Kopenhagen in eigen huis met 0-1 verloren. Ook in 2006 waren de Denen te sterk, toen in de derde kwalificatieronde van de Champions League. Ajax won in Kopenhagen met 2-1, maar verloor daarna op eigen veld met 0-2.

Bij Kopenhagen staat in de persoon van Nicolai Boilesen een oud-Ajacied op het veld. Ook Uros Matic (NAC Breda), Mathias Jørgensen (PSV), Kasper Kusk (FC Twente) en Stephan Andersen (Go Ahead Eagles) zijn geen onbekenden voor het Nederlandse voetbalpubliek.

De loting leverde verder een Duits onderonsje op tussen Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach. Laatstgenoemde club beleefde gisteren in Italië tegen Fiorentina een wonder. De Duitse formatie verloor het eerste duel met 0-1 en stond in Italië met 2-0 achter, maar won de wedstrijd met 2-4 dankzij een hattrick in twaalf minuten van Lars Stindl.

Loting:

Thuis Uit
FC Kopenhagen (Den) AJAX
APOEL Nicosia (Cyp) Anderlecht (Bel)
Celta de Vigo (Spa) Krasnodar (Rus)
Olympique Lyonnais (Fra) AS Roma (Ita)
FK Rostov (Rus) Manchester United (Eng)
Olympiakos (Gri) Besiktas (Tur)
AA Gent (Bel) KRC Genk (Bel)
Schalke 04 (Dui) Borussia Mönchengladbach (Dui)