1-2-3-4'tje voor Duitse 'Kombinierer' op WK

Op het wereldkampioenschap in de noordse sporten heeft Duitsland keihard toegeslagen in wedstrijd één van de noordse combinatie - de combinatie van langlaufen en schansspringen. Op de wedstrijd met de kleine schans gingen de eerste vier plekken naar onze oosterburen.

Veelvoudig World Cup-kampioen Eric Frenzel nam bij het schansspringen 's ochtends de leiding en pakte veertien seconden voorsprong op landgenoot en World Cup-leider Johannes Rydzek. Aangezien het beiden sterke langlaufers zijn was al vrij snel duidelijk dat zij om het goud zouden gaan vechten in de tien kilometer langlaufen en dat bleek ook zo te zijn. Rydzek sloot snel aan bij Frenzel, waarna hij zijn landgenoot even na de helft van de wedstrijd achter liet. Frenzel kon zich niet meer herstellen en moest genoegen nemen met het zilver, vijftien tellen achter Rydzek.

De strijd daarachter werd wel spannend, want al snel vormde zich een grote groep atleten die grofweg tussen de twintig en veertig seconden achterstand hadden op het Duitse duo. Van ver achterin het veld, met meer dan een minuut achterstand, sloten de Noren Jørgen Gråbak, Mikko Kokslien en Magnus Krog met nog anderhalve kilometer te gaan aan. Op dat moment kozen Fabian Riessle en Björn Kircheisen uit Duitsland voor de aanval en dat konden de Noren niet pareren.

De Japanner Akito Watabe en de Fransman François Braud konden even mee, maar moesten zich ook gewonnen geven. De oude rot Kircheisen wist vervolgens zijn jonge landgenoot af te schudden en veroverde zo het brons: zijn vijftiende medaille op de Olympische Spelen of een WK, waarbij goud nog altijd ontbreekt.