Toch Matt Reeves for The Batman

Na een hoop gesteggel over de toekomst van de Dark Knight in het DC Extended Universe is er nu eindelijk wat zekerheid: Matt Reeves gaat toch The Batman regisseren. En ja, dat is de titel.

Want die titel was tot nu toe altijd maar een werktitel in de media, net zoals Batman v Superman enige tijd onder de noemer Man of Steel 2 bekend heeft gestaan. Warner Bros. heeft nu echter bekend gemaakt dat die titel, die oorspronkelijk in een interview uit de mond van Ben Affleck kwam, daadwerkelijk gebruikt gaat worden. En dat Matt Reeves, die al bijna bevestigd was, maar toen toch weer niet, aan het roer staat.

Oorspronkelijk zou Affleck zelf de regie doen, maar in januari gaf hij aan besloten te hebben niet de energie te hebben voor het spelen van de hoofdrol én het regisseren van de film tegelijk. "Ik kan niet beide taken vervullen op het niveau dat ervoor nodig is", verklaarde hij. Niet lang daarna, rond de tijd dat de naam van Reeves als regisseur begon rond te zingen, ontstonden er geruchten dat Affleck ook de rol niet meer wilde spelen, maar dat is vooralsnog bij geruchten gebleven.

Nu Reeves bevestigd is zal hij vermoedelijk met Argo-schrijver Chris Terrio, die kort geleden werd ingehuurd om het door Ben Affleck en Geoff Johns geschreven scenario op te poetsen, de laatste hand aan het script leggen. Reeves is een ervaren scenarioschrijver; hij schreef het scenario voor Let Me In en het nog te verschijnen War for the Planet of the Apes, die hij beide regisseerde. Daarnaast was hij een van de bedenkers van de tv-serie Felicity. The Batman zal zijn eerste stap in een andere franchise dan de Apes-films zijn.

"Ik vind het verhaal van Batman al sinds ik jong was geweldig," aldus Reeves in het persbericht. "Hij is zo iconisch en zo boeiend, en iemand die mij heel erg aanspreekt. Ik ben enorm vereerd en erg enthousiast om met Warner Bros. te werken aan een epische en emotionele nieuwe stap in het verhaal van de Caped Crusader op het grote scherm."

Het is nog niet duidelijk wanneer de film begint met opnames, of wanneer Warner Bros. er de bioscopen mee wil bestormen. De laatste berichten in de afgelopen weken waren dat de opnames in de lente hadden moeten beginnen, maar dat is nu nog niet zeker.

De eerstvolgende verschijning van Ben Affleck als Batman is dit jaar in november, in Zack Snyders Justice League.