Cavendish wint eerste etappe in Abu Dhabi

Mark Cavendish heeft de eerste rit in de Ronde van Abu Dhabi gewonnen. De Brit van Dimension Data was in sprint de snelste voor André Greipel en Niccolo Bonifazio. Cavendish is ook de eerste leider.

Zes vluchters reden de hele dag voorop: Artur Ershov (Gazprom-Rusvelo), Kazushige Kuboki (Nippo-Vini Fantini), David Lozano (Novo Nordisk), Mirco Maestri (Bardiani-CSF), Manuele Mori (UAE Emirates) en Artyom Zakharov (Astana). De kopgroep reed een voorsprong van iets meer dan vijf minuten bij elkaar.

In de kopgroep ging het iets te snel Ershov, Lozano en Kuboki, waardoor de vluchters met drie verder moesten. Op zestien kilometer werden ook de andere renners van de kopgroep gegrepen en kon het peloton zich opmaken voor een massasprint.

Op vier kilometer was er een valpartij, waar Alberto Contador bij betrokken was. De Spanjaard kon, dankzij hulp van zijn ploeggenoten weer snel aansluiting vinden in het peloton. Bij een andere valpartij in de slotkilometer waren Marcel Kittel en Caleb Ewan de belangrijkste slachtoffers. Cavendish won de sprint makkelijk, na goed voorbereidend werk van ploeggenoot Mark Renshaw. Voor de Brit van Dimension Data is dit zijn eerste overwinning van het seizoen.