Loeb ook komend seizoen met Peugeot in WK rallycross

Sebastien Loeb zal ook in 2017 deelnemen aan het FIA World Rallycross Championship. De negenvoudige wereldkampioen rally zal opnieuw een Peugeot 208 van Team Peugeot-Hansen besturen. Teamgenoten van de Fransman zijn de gebroeders Timmy en Kevin Hansen.

Vorig seizoen nam Loeb voor het eerst deel aan het volledige WK-seizoen en scoorde een overwinning in Letland en in de eindstand werd hij vijfde.

Sebastien Loeb: “Ik geloof dat ik een hoop geleerd heb in de loop van mijn eerste volledige seizoen. Natuurlijk zijn mijn doelen dit seizoen hoger en ik hoop dat de nieuwe Peugeot 208 WRX Supercar ons in staat stelt om mee te doen voor de overwinning.”

Timmy Hansen, de zoon van teameigenaar én veertienvoudig Europees rallycross-kampioen Kenneth Hansen, is ook dit seizoen de teamgenoot van Loeb. Vorig jaar won de Zweed het evenement op het circuit van Trois-Rivières in Canada. Zijn jongere broer Kevin zal dit seizoen een derde auto besturen. De 18-jarige Zweed werd afgelopen seizoen Europese rallycross-kampioen.

Finale in Letland (Bron: Youtube)