FOK! Wat een weer: somber en regenachtig

In de korte maand regen, is vette mest en zegen

De afgelopen nacht is de bewolking weer toegenomen. Helaas blijft die bewolking vandaag hangen en kan er in de ochtend lichte regen of motregen vallen. In de loop van de middag wordt het droog maar vanavond trekt er weer een regenfront van noordwest naar zuidoost over het land. Het is vandaag ook nevelig en aan zee en op het IJsselmeer is er kans op mist. Het kwik loopt vanmiddag op tot zo'n 10 graden.

De komende week ziet het ernaar uit dat het weer ook ver hetzelfde blijft. Het wordt warm voor de tijd van het jaar, met aardig wat neerslag en weinig zon.

Een prettige maandag!

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 07:43
Zon onder: 18:04
Zonkracht: 1 / 1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1935 De Noorse onderzoekster Caroline Mikkelsen betreedt als eerste vrouw het zuidpoolgebied.
1943 In Mexico ontstaat de vulkaan Paricutín.
1962 De Mercury MA-6 wordt gelanceerd met aan boord John Glenn. Hij was daarmee de derde Amerikaan in de ruimte, maar wel de eerste Amerikaan in een baan om de aarde.
1963 Demonstratie van de laser-tv in New York.
2003 Tijdens de brand in nachtclub The Station komen 100 personen om het leven.
2004 Dierenartsen in Thailand hebben vastgesteld dat het H5N1 virus dat de vogelgriep veroorzaakt, verantwoordelijk is voor de dood van minimaal twee katten in de provincie Nakhon Pathom. Het virus lijkt hiermee ook overgeslagen te zijn op deze diersoort.

Zaterdag was het prachtig weer toen ik bezig was om een beukenhaag die in 20 jaar fors was uitgegroeid weer tot normale proporties terug te brengen.  (Foto: qltel)
Zaterdag was het prachtig weer toen ik bezig was om een beukenhaag die in 20 jaar fors was uitgegroeid weer tot normale proporties terug te brengen. (Foto: qltel)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!