Zlatan en Pogba redden Manchester United in FA Cup

Manchester United staat dankzij Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic in de kwartfinales van de FA Cup. De ploeg had de grootste moeite met Blackburn Rovers (1-2).

Blackburn staat voorlaatste in de Championship, het Engelse tweede niveau, terwijl Manchester United meedoet om de Champions League-plekken in de Premier League. Maar in de FA Cup zeggen dergelijke verhoudingen niet altijd iets, zo bleek zaterdag al toen Lincoln City, actief op het vijfde niveau, in een uitwedstrijd Premier League-club Burnley uitschakelde.

Toch was de voorsprong die Blackburn zondag tegen Manchester United greep verrassend. Ex-Spartaan Marvin Emnes draaide Marcos Rojo dol en bediende Danny Graham die magistraal raak schoot: 1-0 was na ruim een kwartier de tussenstand. Die bleef niet heel lang staan, want in de 27ste minuut rondde Marcus Rashford uit de tegenaanval af na een goede pass van Henrikh Mkhitaryan. Ander Herrera had een paar minuten daarvoor keeper Jason Steele al tot een uiterste krachtinspanning gedwongen.

Het was een frustrerende eerste helft voor United dat ook na rust maar geen afstand wist te nemen van Blackburn. Liam Feeney kreeg in de 67ste minuut zelfs een grote kans op de nieuwe voorsprong, maar schoot net naast waar de bal bijna nog het hoofd van Emnes bereikte. Toen de tijd begon te dringen, zo rond de zeventigste minuut, kreeg United twee grote mogelijkheden. De noodgedwongen ingevallen Zlatan Ibrahimovic nam de bal aan met de borst na een voorzet van Mkhitaryan, maar kwam niet tot een schot en Herrera schoot uit de draai maar vond opnieuw Steele op zijn weg.

Een kwartier voor het einde kroonde Zlatan zich alsnog tot match-winner. Paul Pogba, ook al ingevallen, legde de bal middels een fenomenale pass achter de defensie waar de Zweed opdook, 'm een keer liet stuiteren en geweldig in de verre hoek binnen schoot. De opluchting was groot bij de club uit Manchester, ook voor twee fans die het doelpunt met de topscorer kwamen vieren. Darragh Lenihan en Connor Mahoney kregen daarna nog kansen voor Blackburn op de 2-2, maar United trok de zege over de streep en staat in de kwartfinales van de FA Cup.