Schoofs wint Nederlandse eindstrijd in Altenkirchen

Bibiane Schoofs heeft in Altenkirchen de kroon op een droomweek gezet. De speelster uit Ede won het ITF-25k toernooi door in de finale Quirine Lemoine te verslaan. Schoofs kwam in het hoofdtoernooi na eerst twee wedstrijden in het kwalificatietoernooi gewonnen te hebben. Ze won in twee sets; 7-5 en 7-5.

Schoofs werd in de eerste set één keer gebroken, maar stelde daar twee breaks tegenover. In set twee bleek één break op 5-5 genoeg voor de winst. Schoofs pakte de break en serveerde toen zich succesvol naar de toernooizege, 7-5. De 28-jarige Schoofs is de nummer 432 van de wereldranglijst en bekroont haar tweede tennisleven nu met een titel. Schoofs kampte het afgelopen jaar met diverse problemen en daar kwam een scheiding bovenop. Nu is ze terug en heeft zich als doel gesteld om mee te kunnen doen met de kwalificaties van de UK Open. 

Het was de eerste keer dat Schoofs en Lemoine tegenover elkaar stonden op een toernooi. Lemoine stond voor het eerst sinds november in de eindstrijd van een ITF-toernooi. Ze verloor toen de finale van het toernooi in Valencia (25,000 dollar).