Eindzege voor Hermans, Kristoff wint laatste rit

In de Ronde van Oman heeft Alexander Kristoff de zesde en laatste etappe gewonnen. De Noor van Katusha-Alpecin was de snelste in de massasprint voor Eduard Michael Grosu en Sacha Modolo. De eindzege van Ben Hermans kwam nooit meer in gevaar.

Iljo Keisse (Quick-Step Floors), Aimé De Gendt (Sport Vlaanderen-Baloise) en Benjamin Giraud (Delko Marseille Provence KTM) kozen al snel voor de aanval. De drie reden een maximale voorsprong van drie minuten bij elkaar.

Op twaalf kilometer ging Keisse er alleen vandoor, maar hij werd op vijf kilometer ingerekend door het peloton. Daarna probeerde Romain Bardet het nog even met Greg van Avermaet, ook die vlucht werd even later ingerekend en dus kwam het tot een massasprint. Kristoff maakte het werk van zijn ploeggenoten af. Het was voor de Noor alweer de derde zege in deze ronde. Ramon Sinkeldam was op de zesde plaats de beste Nederlander. 

Ben Hermans volgt op de erelijst de Italiaan Vincenzo Nibali op. Het is voor de Belg van BMC de eerste keer dat hij een etappekoers wint.