ePrix Buenos Aires derde prooi op rij voor Buemi

Sebastien Buemi heeft zaterdag de derde race in het seizoen van de Formule E gewonnen. De Zwitser was tijdens de ePrix van Buenos Aires oppermachtig op de Argentijnse straten.

Polesitter Lucas di Grassi hield de koppositie vast bij de start, voor Jean-Eric Vergne, Buemi, Oliver Turvey en Nelson Piquet Jr. Robin Frijns hield zijn dertiende startplek vast, terwijl Adam Carroll bleef staan en voor een gele vlag zorgde. Na een paar ronden werd Di Grassi gepasseerd door Vergne en Buemi, die langzaam maar zeker een gat sloegen. Niet veel later moest Di Grassi zijn plek ook afstaan aan Turvey, maar de Brit kon de twee koplopers niet volgen en zag ze alsmaar verder wegrijden.

Richting de helft van de race had Buemi de koppositie in handen, met Vergne die er een handvol seconden achter reed. Turvey zag de twee aan de horizon verdwijnen, maar hield wel een rij andere coureurs netjes achter zich. Hij moest echter als eerste naar binnen om van auto te wisselen en dat koste hem de nodige posities. Buemi hield na de autowissels de leiding, met Vergne die op plek twee bleef. Nicolas Prost, inmiddels voorbij gegaan aan Di Grassi, bleef op plek drie en de Braziliaan Di Grassi hield de vierde stek in handen, voor landgenoot Piquet en Turvey.

Voorin gebeurde na de pitstops bijzonder weinig meer, maar halverwege het veld en met name rond de twaalfde plek van Frijns werd stevig gevochten. De Nederlander had Stephane Sarrazin, thuisrijder José Maria Lopez en teamgenoot Antonio Felix da Costa in zijn nek hijgen, waarbij pittige duels uitgevochten werden. De slotfase leverde de nodige hectiek op, zoals tussen teamgenoten Loïc Duval en Jerome d'Ambrosio die vol met elkaar de strijd aangingen om de zesde plek - gewonnen door Duval. Lopez werkte zich nog langs Mitch Evans naar de tiende stek, terwijl Frijns als veertiende eindigde.

De zege ging naar Buemi en dat betekent dat de Zwitser, regerend kampioen, alle drie races van het huidige seizoen gewonnen heeft. In oktober en november was hij in Hong Kong en Marrakech al de beste. Vergne eindigde als tweede, Di Grassi ging Prost nog voorbij en pakte plek drie.