Coquard de snelste in Ruta del Sol

ryan Coquard heeft de vierde etappe in de Ruta del Sol gewonnen. De 24-jarige Fransman van Direct Energie was de snelste in de massasprint voor Daniel Hoegaard en Hugo Hofstetter. De beste Nederlander was Moreno Hofland met een vierde plaats, net voor Raymond Kreder.

Na 25 kilometer waren zes renners weggereden uit het peloton. Daar zaten twee twee Nederlanders: Martijn Budding (Roompot-Nederlandse Loterij) en Martijn Keizer (LottoNL-Jumbo). De twee kregen gezelschap van Jérôme Cousin (Cofidis), Lukasz Owsian (CCC Sprandi Polkowice), Diego Rubio (Caja Rural-Seguros) en Jens Wallays (Sport Vlaanderen-Baloise). Het zestal reed een maximale voorsprong van zes minuten bij elkaar. 

Op vijf kilometer van de eindstreep werd het zestal gegrepen door het peloton. Een massaspurt was niet meer te vermijden. Daarin was Coquard de snelste voor Hoegaard en Hofstetter. Voor de Fransman was het zijn tweede zege van het seizoen, nadat hij eerder in de Ronde van Valencia won. 

Alejandro Valverde blijft leider in het algemeen klassement. De Spanjaard heeft één seconde voorsprong op Alberto Contador. Zondag volgt er nog een etappe in de Ruta del Sol.