Verstappen: "Bochtensnelheid erg indrukwekkend"

Max Verstappen hoeft nog maar zo'n tien dagen te wachten om voor het eerst echt met de nieuwe wagen van Red Bull te rijden, maar de jonge Nederlandse Formule 1-coureur heeft de RB13 al aan de tand gevoeld. Virtueel, welteverstaan.

"In de simulator heb ik al met de nieuwe auto gereden en vooral de bochtensnelheid is echt indrukwekkend", zegt Verstappen op de website van zijn team. "Gelukkig duurt het niet lang meer voor we het circuit op kunnen, want dat wil je natuurlijk in het echt meemaken. Ik heb heel veel zin om er weer tegenaan te gaan, in de auto te zitten en te gaan racen."

Het fysieke aspect van de nieuwe regels in de Formule 1 zijn al lang onderdeel van gesprek geweest, want het wordt een stuk zwaarder. "Ik train niet echt anders dan vorig jaar, ik doe het alleen vaker en langer en met zwaardere gewichten." Verstappen maakte vorig seizoen na vier races de overstap van Toro Rosso naar Red Bull en is dus voor het eerst volledig betrokken bij een nieuwe Red Bull. "Zeker met de grote veranderingen is het heel belangrijk dat ik dat meemaak. Dit is natuurlijk een veel betere voorbereiding dan vorig jaar." 

Over wat hij voor de Grand Prix van Australië hoopt is Verstappen duidelijk: "Hopelijk gaan we als eerste de eerste bocht door en blijven we tot de finish op kop rijden. Ik ben er eigenlijk nog niet echt mee bezig, ik zit eerst met mijn hoofd bij het testen en dan zien we in Australië wel hoe het gaat. Ik ga ook nog geen doel noemen, dan moeten we eerst weten hoe goed de auto nou echt is."