Iraanse worstelfans geven Amerikanen warm welkom

De World Cup in het vrijestijlworstelen is donderdag van start gegaan in het Iraanse Kermanshah. Er was in de laatste weken nogal wat gedoe, want nadat de Amerikaanse president Donald Trump besloot om mensen uit bepaalde landen - waaronder Iran - tijdelijk te weren, werden de Amerikaanse worstelaars niet toegelaten. Een rechter gooide Trump's besluit omver en gelukkig mochten de Amerikaanse wereldtoppers plots Iran weer in. 

Dat de Amerikanen, waaronder de nodige olympisch kampioenen, in het worstelgekke Iran zeer geliefd zijn werd bij aankomst al duidelijk. Op het vliegveld was het bijzonder druk met fans, die vooral drievoudig wereldkampioen Jordan Burroughs met enthousiasme ontvingen.

Bij het voorstelrondje voor de eerste wedstrijd van de Amerikanen, tegen Georgië, werd dat pas echt duidelijk: "Jordan! Jordan! Jordan!", klonk het uit vele Iraanse kelen. Uiteraard is het maar een klein moment, maar het toont gelukkig aan dat sport nog altijd kan verbroederen, ook als de politieke bazen van de landen elkaar het leven zuur maken. Zo kan het ook. 

Overigens wonnen de Amerikanen zowel van Georgië als van Rusland met overmacht. Iran pakte ook twee grote zeges in haar groep, alvorens vrijdag de laatste groepswedstrijden en vervolgens de finale wachten.