AZ kan Europa League vaarwel zeggen

AZ heeft in eigen huis een 1-4 nederlaag geleden tegen Olympique Lyon. De Fransen toonden zich enkele malen effectiever in het afmaken van de kansen.

De thuisploeg begon nog goed, in een rommelige maar open wedstrijd in de beginfase. Bel Hassani was gevaarlijk met een corner en schot. Doelman Lopes had er alle moeite mee, maar kon toch redding brengen. Dat deed hij ook bij een poging van Luckassen, die speelde voor de geschorste Johansson. Bij Lyon was winteraankoop Memphis niet speelgerechtigd.

AZ kon goed mee met de Fransen, die uit het niets op voorsprong kwamen. De thuisploeg kreeg de bal na een corner niet weg, waarna middenvelder Tousart de 0-1 achter Krul frommelde. AZ liet zich niet van de wijs brengen door de tegengoal en Jahanbakhsh probeerde het van afstand met een mooie knal. Lopes stond op zijn post.

De ploeg van Van der Brom kreeg in die fase veel corners en mocht via Tankovic en Bel Hassani twee vrije trappen nemen op mooie posities, maar AZ kon niet toeslaan. Dat deed Lyon wel weer. In blessuretijd werd Lacazette gelanceerd, die ijskoud langs Krul liep en de 0-2 binnenschoof.

Ook in de tweede helft bleven er mogelijkheden komen voor AZ, nog grotere kansen dan voor rust. Weghorst schoof vanaf de rechterkant voorlangs bij Lopes en Bel Hassani wist een enorme mogelijkheid van dichtbij niet te verzilveren.

Lyon toonde zich wel weer gretig voor de goal. In de 57e minuut sprintte Lacazette Wuytens er uit, waarna de Franse spits 0-3 liet aantekenen. Daarna faalde Weghorst bij een mogelijkheid die Jahanbakhsh creëerde. In de 68e minuut scoorde AZ alsnog. Invaller Garcia versierde een strafschop, Jahanbakhsh schoot binnen, maar het lijkt er sterk op dat AZ de Europa League vaarwel moet gaan zeggen, want ook Ferri scoorde nog: 1-4.

AZ

1 - 4

Olympique Lyon

68' Jahanbakhsh(pen)    26' Tousart