Van Gerwen verslaat Klaasen, Van Barneveld onderuit tegen Taylor

Het is weer donderdagavond en dus is het tijd voor de Premier League Darts. Helaas moet RTL7 de lol weer door het putje spoelen, want er wordt gevoetbald in de Europa League en dus is het niet live op TV te zien. Toch staan er weer mooie wedstrijden op het programma, die bijvoorbeeld hier alsnog live gekeken kunnen worden. 

Gary Anderson - Peter Wright 5-7
De eerste leg was matig, maar al snel kwam Wright behoorlijk op stoom. Met finishes van 116, 121 en weer 116 kwam Snakebite op een 1-3 voorsprong en dankzij veel hoge scores en nog eens 120 en 81 als finishes maakte Wright 3-5. Anderson bleef achter de feiten aanlopen en kon niet meer op gelijke hoogte komen, waarna Wright het via dubbel 10 afmaakte: 5-7. 

Gary Anderson - Peter Wright (Bron: PDC)
Gary Anderson - Peter Wright (Bron: PDC)

Adrian Lewis (ENG) - James Wade (ENG) 4-7
De wedstrijd begon met een niveau dat het kijken nauwelijks waard was. Lewis en Wade verdeelden de eerste legs en vanaf 2-2 ging het wat beter. Met een 121-finish begon vooral Wade op dreef te komen en met een twaalf, elf- en elfdarter toverde The Machine in straf tempo een mooie voorsprong op het bord. Een stroeve leg volgde, maar ook die won hij via dubbel 20 en daarmee was het gedaan: 4-7.

Adrian Lewis - James Wade (Bron: PDC)
Adrian Lewis - James Wade (Bron: PDC) 

Phil Taylor (ENG) - Raymond van Barneveld (NED) 7-4
Wederom een duel dat niet al te best begon, maar Van Barneveld deelde in de vierde leg de eerste tik uit. Met een tiendarter kwam hij op 2-2, waarna het nog even gelijk op ging. De Nederlander begon vervolgens echter veel kansen te missen en zag Taylor alle kansen juist wel afmaken. Met een 120-finish kwam The Power op 6-3 en was het eerste punt binnen, waarna hij twee matchdarts miste. Van Barneveld deed daarop nog iets terug, maar Taylor maakte het vakkundig af: 7-4.

Phil Taylor - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)
Phil Taylor - Raymond van Barneveld (Bron: PDC) 

Michael van Gerwen (NED) - Jelle Klaasen (NED) 7-4
Van Gerwen begon prima aan het duel met onder meer een elfdarter om op 2-0 te komen, maar Klaasen kwam vervolgens goed op dreef. Een finish van 94, uitgegooid met twee keer dubbel 19, en twee gemiste kansen van Van Gerwen brachten The Cobra weer op gelijke hoogte, waarna hij de wereldkampioen zelfs brak om op 2-3 te komen. Klaasen miste tot twee keer toe de kans om zijn voorsprong uit te breiden en voor hij met zijn ogen kon knipperen stond het 4-3, hoewel hij wel weer op gelijke hoogte kwam. Vanaf dat moment was het echter mooi geweest, zo leek Van Gerwen te denken. Hij zette de turbo aan, Klaasen gooide een aantal puddingdarts en binnen een paar minuten was het klaar: 7-4. 

Michael van Gerwen - Jelle Klaasen (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Jelle Klaasen (Bron: PDC)

Dave Chisnall (ENG) - Kim Huybrechts (BEL) 7-4
Ook hier werden de eerste vier legs eerlijk verdeeld, waarna Chisnall met wat pijn en moeite op 3-2 en vervolgens 4-2 kwam. Huybrechts bleef kansen missen en met een ijzersterke 141-finish gooide Chisnall zich niet veel later naar 6-3 en dus het eerste punt. Chizzy kreeg 94 niet uit, wat de Belg nog een legopleverde, maar via dubbel 8 maakte de Engelsman het toch af: 7-4.

Dave Chisnall - Kim Huybrechts (Bron: PDC)
Dave Chisnall - Kim Huybrechts (Bron: PDC)