Martin wint in de Algarve

Daniel Martin heeft de tweede rit in de Ronde van Algarve gewonnen. De Ier van Quick-Step Floors was op de slotklim net iets sneller dan Primoz Roglic. Door de winst neemt Martin de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Fernando Gaviria.

Net zoals woensdag koos Brian van Goethem weer voor de vroege aanval. De Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij kreeg Edward Theuns (Trek-Segafredo), Kenneth Vanbilsen (Cofidis), Igor Boev (Gazprom-RusVelo), Adam De Vos (Rally Cycling), Luis Gomes (Rádio Popular Boavista), Daniel Sanchez (Rádio Popular Boavista) en João Matias (LA Alumínios-Metalusa met zich mee. Op 38 kilometer van de eindstreep werd het achttal gegrepen door het peloton.

Op de slotklim van negen kilometer koos Quick-Step de aanval met Enric Mas, Zdenek Stybar en Martin. Roglic (Lotto-Jumbo) ging in de tegenaanval en kreeg Michal Kwiatkowski (Sky) met zich mee. Nadat het duo was aangesloten moesten Mas en Stybar de rol lossen voorin. Later kwam ook nog de Portugees Amaro Antunes (W52-FC Porto) aansluiten bij de kopgroep.

Op vijf kilometer plaatste Martin een aanval, waarna Roglic hem als enige kon volgen. De Soveen van Lotto-Jumbo probeerde het later om Martin er af te rijden, maar de renner van Quick-Step Floors bleef in het wiel van Roglic zitten en maakte het later in de sprint af. Door de winst pakt de Ier ook de leiding in het klassement.