Robben: "Dit mogen we absoluut niet weggeven"

Arjen Robben verwacht dat Bayern München zich na de galavoorstelling tegen Arsenal met gemak plaatst voor de kwartfinales van de Champions League.

Voor Robben was de ultieme vertoning tegen Arsenal een opluchting. De laatste weken presteerde Bayern München ondermaats tegen laaggeklasseerde Bundesligateams. Er werd wel gewonnen, maar de Nederlander zag de bui hangen.

"Voetballend hebben we niet goed gespeeld", zegt Robben over de afgelopen weken tegen Veronica. "Maar je moet wel in ogenschouw nemen dat dit een andere wedstrijd is. Vandaag spelen we tegen een ploeg die zelf ook wil voetballen. Ze lieten behoorlijk wat ruimte ontstaan. Bij vlagen hebben we daardoor zeer mooie aanvallen opgezet."

Robben pikte zelf zijn graantje mee met een voor hem typerende goal. Hij sneed naar binnen en schoot snoeihard in de linkerbovenhoek. "Hij zat er niet slecht in", lacht de buitenspeler. "Zolang het nog functioneert, kan je het blijven proberen. Ik ben inmiddels 33 en loop al een tijdje mee. Ik denk dat het om de afwsseling gaat. Ik wilde hem eigenlijk aan Philipp meegeven, maar toen ineens kreeg ik ruimte."

"Ik kan heel diplomatisch zeggen: we moeten nog negentig minuten spelen, maar normaal gesproken moet het voorbij zijn. We zeiden: maak het af hier. Je zag dat bij hun de koppies naar beneden gingen. Het is nog niet voorbij, maar dit mogen we absoluut niet uit handen geven."