Titelverdediger Klizan door in Rotterdam, ook Cilic verder

Titelverdediger Martin Klizan heeft zich op het ATP-toernooi van Rotterdam naar de tweede ronde geslagen. De Slowaakse tennisser, 73e op de wereldranglijst, rekende knap af met Fernando Verdasco, de mondiale nummer 39.

De eerste set duurde lang: geen van beiden konden hun servicegames met enig gemak houden en beiden leverden hun opslag één keer in tot 4-4. Op 5-4 sloeg Klizan op zijn vierde achtereenvolgende breakkans toe en pakte hij de eerste set, maar dat leek hem van zijn stuk gebracht te hebben. In set twee kwam de Slowaak er totaal niet aan te pas en in amper twintig minuten had Verdasco de set te pakken. Vervolgens keerde het weer volledig om en met onder meer drie lovegames op rij kon juist Klizan moeiteloos de beslissende set naar zich toe trekken: 6-4, 0-6, 6-1.

De nummer één van de plaatsingslijst in Rotterdam, de Kroaat Marin Cilic, sloeg zich via Benoit Paîre (ATP-42) naar de tweede ronde. De mondiale nummer zeven moest de eerste set afstaan, maar sloeg op de beslissende momenten alsnog toe en zegevierde na een kleine twee uur tennissen: 5-7, 6-3, 6-2. Cilic speelt in de volgende ronde tegen zijn landgenoot Borna Coric, die enigszins verrassend de zeer talentvolle Rus Karen Khachanov (ATP-48) uitschakelde via twee sets die ruimschoots over het uur gingen: 7-6 (6), 7-6 (10).