CL: Paris Saint-Germain vernedert FC Barcelona in achtste finales

Paris Saint-Germain heeft dinsdagavond een sensationele overwinning geboekt op Barcelona: 4-0. De Parijzenaren lieten niets heel van de Spaanse kampioen en zetten daarmee een gigantische stap richting de kwartfinale van de Champions League.

De uitschakeling van twee jaar geleden in het miljoenenbal tegen dezelfde opponent zat de Franse gastheer kennelijk nog bijzonder dwars. De Spaanse hoofdmacht werd op letterlijk alle fronten afgetroefd in het Parc des Princes waar PSG eigenlijk een ware voetbalshow weggaf. Niet per se met prachtig voetbal zoals we dat eerder verwachten van Barça, maar wel op het gebied van strijdlust en de echte wil om te winnen.

Het was wat dat betreft bijna een klein wonder dat de bezoekers nog relatief lang op de been bleven. Want eerst faalde Edinson Cavani en niet veel later had sluitpost Marc-André ter Stegen een geweldig antwoord op een uithaal van aanvoerder Blaise Matuidi. Aan de andere kant was daar ineens André Gomes, maar ook Kevin Trapp bewees waarom hij de doelman van dienst was bij PSG.

Nadat aanvaller Julian Draxler werd gevloerd, haalde Ángel Di María de trekker wél over uit een vrije trap: 1-0. Vlak voor de rust vond de uitblinkende Marco Verratti collega Draxler en die wist op zijn beurt Ter Stegen te passeren met een succesvol diagonaal schot: 2-0.

De thuisploeg ging ook na de pauze onvermoeibaar verder. Wat heet, PSG was in het tweede bedrijf mogelijk nóg sterker dan in de 45 minuten daarvoor. Al stelde Barça daar ook echt letterlijk niets tegenover. De winnaar was op dat moment al een tijdje bekend, maar het publiek werd nog veel meer verwend.

Eerst plaatste man van de wedstrijd Di María de bal op fenomenale wijze langs Ter Stegen en alsof dat nog niet genoeg was, gaf Cavani de Duitse doelverdediger niet veel later nul kans bij een harde uithaal: 4-0. Het was voor de Franse club vervolgens zaak om Barcelona geen uitdoelpunt te gunnen. Die kwam er bijna toen Samuel Umiti tegen de paal kopte. Meer gaf PSG niet weg.

Alles klopte bij Paris Saint-Germain. De twee nederlagen van een paar jaar geleden zijn daardoor al lang en breed vergeten. Het moet gek lopen wil die ploeg nu niet opnieuw de kwartfinales halen. De formatie van trainer Luis Enrique is aan zet. Al staat die partij nagenoeg schaakmat.

Beelden via Twitter.com/NUsport

Messi zit verslagen op de grond. (PRO SHOTS/Action Images)
Messi zit verslagen op de grond. (PRO SHOTS/Action Images)