FOK! Wat een weer: lente!

Ligt de wind in februari stil,
dan komt hij zeker in april.

Goedemorgen! Het was gisteren ronduit een schitterende dag te noemen, en dat weer van gisteren, dat zet zich vandaag door. Afgelopen nacht was het helder en dus fris, met in het noordoosten temperaturen onder het vriespunt, maar vandaag lijkt het hele land in de dubbele cijfers terecht te komen. 

Pas aan het eind van de middag, begin van de avond trekken er enkele wolkenvelden over het land. Zeer lokaal is hierbij lichte regenval mogelijk. De wind komt overwegend uit het zuiden en is meest matig van kracht. 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 07:55
Zon onder: 17:52
Zonkracht: 1 / 1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
495 In Rome worden tot afgrijzen van de paus de Lupercalia gehouden.
706 Keizer Justinianus II laat in Constantinopel zijn voorgangers Leontios II en Tiberios II in het Hippodroom in het openbaar executeren.
1864 De 22-jarige Gerard Adriaan Heineken koopt brouwerij 'De Hooiberg' in Amsterdam. Dit is het begin van de firma Heineken.
1961 In België stort een Boeing 707 neer. 73 mensen komen om, waaronder het kunstschaatsteam van de Verenigde Staten en hun coaches.
1982 Tijdens een zware storm kapseist het boorplatform Ocean Ranger, op dat moment zo'n 315 kilometer zuidoost van St. John's, waarbij alle 82 bemanningsleden omkomen.

Mistig landschap (Foto: Disbatch)
Mistig landschap (Foto: Disbatch)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!