Broer Pogba: "Paul wordt bij nederlaag helemaal gek"

Manchester United - Saint-Étienne, donderdag in Europa League, is de broedertwist tussen Paul en Florentin Pogba. "Paul is erg geïrriteerd als hij verliest", liet Florentin alvast weten.

Paul Pogba stapte vorige zomer voor 105 miljoen euro over van Juventus naar Manchester United. Zijn broer Florentin speelt al vier jaar bij Saint-Étienne in de Ligue 1. Volgens de verdediger is winnen voor zijn jonge broertje het enige waarover hij zich druk maakt. "Hij is erg geïrriteerd als hij verliest. Vanwege zijn status als duurste speler van de wereld krijgt hij veel meer aandacht, zowel negatief als positief. Paul kan het hebben, hij is mentaal zeer sterk al sinds zijn jeugd", aldus Florentin op een persconferentie.

Als Paul een wedstrijd verliest, dan is hij volgens zijn broer niet te genieten. "Dan gaat het in zijn hoofd zitten. Ik zie een nederlaag als een leermoment, maar voor hem is verliezen anders. Hij wordt dan helemaal gek." Er zijn nogal wat verschillen bij de drie broers Pogba: de man van meer dan honderd miljoen, de modale verdediger van Saint-Étienne en dan nog Mathias, de tweelingbroer van Florentin en de nieuwe stormram van Sparta Rotterdam.

Florentin zegt dat er ondanks Paul z'n sterrenstatus weinig verandert in de familieverhoudingen. "Hij kan nog zoveel prijzen winnen, hij blijft mijn kleine broer."