'Volgend doelpunt Martial kost United tien miljoen euro'

Als Manchester United-aanvaller Anthony Martial nog één goal maakt voor de club, moeten de Engelsen fors de portemonnee trekken. Anderhalf jaar geleden werd de Fransman voor veertig miljoen euro overgenomen van AS Monaco en daar zaten een aantal extra afspraken aan vast.

Zo moet United tien miljoen euro neerleggen als Martial 25 goals maakt in het shirt van de club. Hij staat op het moment op 24 treffers en dus zal de lokale penningmeester bij Martial's volgende goal toch wat minder luid juichen. Monaco kan overigens ook nog eens tien miljoen euro opstrijken als de aanvaller zijn 25e interland voor Frankrijk speelt, maar dat duurt nog even: hij staat nu op vijftien stuks. 

Een plekje bij de top-3 in de verkiezing voor de Gouden Bal doet overigens ook de Franse kassa rinkelen: wederom tien miljoen euro zal dan van Manchester naar de Franse zuidkust vloeien. United-coach José Mourinho stelt Martial niet altijd op en lijkt geen groot fan van de aankoop van Louis van Gaal, maar die 25e treffer zit er vermoedelijk toch echt een keer aan te komen.