Veltman verontschuldigt zich voor 'onsportieve actie'

Joël Veltman heeft zijn excuses aangeboden voor de vreemde actie die hij zondag uithaalde in de thuiswedstrijd van Ajax tegen Sparta.

Kort na rust passeerde Veltman tegenstander Ivan Calero door te doen alsof hij het spel stopte. Teamgenoot Bertrand Traoré lag geblesseerd op de grond en toen Calero na de gebaren van Veltman omkeek, ging de verdediger er snel vandoor.

De actie van de Ajacied leverde geen gevaar op voor het doel van Sparta, maar toch gingen de beelden via social media de hele wereld over. In meerdere landen werd het incident als 'onsportief' bestempeld, terwijl de een na de ander op hoge poten verkondigde dat dit toch echt vreselijk schandalig was. 'Schokkend' en zelfs 'de meest onsportieve actie ooit', zo stelde men zich een beetje aan.

Nu heeft Veltman dus zijn excuses aangeboden. Op Twitter erkent de 25-jarige speler dat zijn actie inderdaad onsportief was. "Dit had ik niet mogen doen, gebeurde in een opwelling", aldus Veltman. Ajax won de wedstrijd tegen Sparta met 2-0 door doelpunten van Traoré en Kasper Dolberg.