FOK! Wat een weer: koud, maar zonnig

St. Amaan, trekt het zaaikleed aan.

Goedemorgen. Afgelopen nacht was het vrijwel overal onder het vriespunt, alleen Zeeland ontsprong de dans, daar bleef het iets boven nul. Door de lichte vorst is er kans op gladheid door bevriezing van natte wegen of sneeuwresten. 

Vandaag is de zon overdadig aanwezig en is het overwegend droog. Alleen het noorden maakt nog kans op wat bewolking. De temperaturen lopen uiteen van 5 graden in het noorden tot 8 graden in het zuiden. Door een schrale oostenwind voelt het echter een stuk kouder aan. 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 07:59
Zon onder: 17:49
Zonkracht: 1 / 1

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1917 De Nederlandse danseres Margaretha Geertruida Zelle, beter bekend als Mata Hari wordt in Parijs op verdenking van spionage aangehouden. Daar wordt ze ter dood veroordeeld op 25 juni van hetzelfde jaar.
1941 Oprichting van de Joodse Raad in Amsterdam op last van de Duitse bezetter
1945  Een bombardement door de geallieerden verwoest de Duitse stad Dresden.
1979 Vooral Noordoost-Nederland wordt getroffen door een extreem zware sneeuwstorm. Het leger wordt ingezet om woningen en boerderijen te helpen.
1991 Het bloedbad in de schuilplaats van Amiriyah. Het Amerikaanse leger schiet twee precisiebommen af op een bunker in Bagdad die als schuilplek tijdens de Golfoorlog wordt gebruikt. Meer dan 400 burgers komen om het leven.

Mooie knoppen (Foto: Luuntje)
Mooie knoppen (Foto: Luuntje)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!