Swansea pakt Leicester City in degradatieduel

Swansea City heeft drie broodnodige punten gepakt tegen één van de concurrenten in de strijd tegen degradatie. Voor landskampioen Leicester City worden de problemen groter. Het werd 2-0.

Vooraf stonden beide teams op 21 punten, slechts twee meer dan hekkensluiter Sunderland. Er stond in het Liberty Stadium dus nogal wat op het spel en Swansea City ging het best van start. Alfie Mawson volleerde de bal in de slotfase van de eerste helft langs doelman Kasper Schmeichel.

Leicester City hoopte voor rust de schade beperkt te houden, maar in blessuretijd werd het zelfs 2-0. Martin Olsson sloeg voor The Swans op het juiste moment toe, op aangeven van Gylfi Sigurdsson. De thuisploeg kwam daardoor steeds dichter bij de derde competitiezege in de laatste vier duels.

In de tweede helft zorgde Swansea ook weer voor gevaar en kwam het zelf alleen in de problemen toen invaller Islam Slimani ineens opdook voor Lukasz Fabianski. De Poolse keeper hield zijn team echter op de been. De Welshmen boekten daardoor een belangrijke zege, terwijl Leicester City nu nog maar één punt boven de degradatiezone bivakkeert.