Van der Poel wint eerste editie van de Vestingcross

Zondag heeft Mathieu van der Poel de Vestingcross in Hulst gewonnen. De renner van Beobank–Corendon was op het afwisselende parcours oppermachtig. Lars van der Haar finishte op een mooie tweede plaats. Op plaats drie wereldkampioen Wout van Aert.

Na de start pakte Van der Poel de kopstart. Al in de eerste ronde ontstond er een kopgroep van vier renners. Met naast Van der Poel ook Van Aert, Van der Haar en Tom Meeusen. Op een paar seconden verrassend gevolgd door elite zonder contract Vincent Baestaens.

Bij het ingaan van de derde ronde had de wereldkampioen een achterstand van drie seconden op de koplopers. Bij Baestaens was toen het elastiek definitief gebroken en volgde al op vijftien seconden. Halverwege de derde ronde besloot Van der Poel dat het genoeg was en reed weg bij zijn achtervolgers. Vanaf dat moment kon alleen pech de zege in de weg staan.

Voor de tweede plaats is er een strijd tussen Van der Haar en Van Aert. Met nog één derde wedstrijd te gaan reed de Nederlander weg bij de wereldkampioen. Na bijna een uur wedstrijd won Van der Poel zijn vijfde wedstrijd op een rij en eenentwintigste wedstrijd van het seizoen.

De Belgische Sanne Cant won de wedstrijd bij de vrouwen. De wereldkampioene reed in de laatste ronde weg bij de Amerikaanse Katie Compton. Op plaats drie de Laura Verdonschot.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Lars van der Haar (NED)
3. Wout van Aert (BEL)
4. Tom Meeusen (BEL)
5. Michael Vanthourenhout (BEL)
6. Corné van Kessel (NED)
7. Philipp Walsleben (GER)
8. Gianni Vermeersch (BEL)
9. Kevin Pauwels (BEL)
10. David van der Poel (NED)

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Katherine Compton (USA)
3. Laura Verdonschot (BEL)
4. Ellen van Loy (BEL)
5. Annemarie Worst (NED)
6. Sophie de Boer (NED)
7. Maud Kaptheijns (NED)
8. Manon Bakker (NED)
9. Inge van der Heijden (NED)
10. Loes Sels (BEL)