Nederlands Fed Cup-team kansloos onderuit tegen Wit-Rusland

Het Nederlands Fed Cup-team zal in april moeten strijden om in Wereldgroep I te moeten blijven. Misa Krajicek verloor haar wedstrijd in twee sets van Aryna Sabalenka en daarmee kwam Oranje op een onverbrugbare 3-1 achterstand. De setstanden waren 7-6(5) en 6-4. 

Krajicek, de nummer 253 van de wereld, had weinig in te brengen tegen Sabalenka, die op plek 142 staat. De Nederlandse kon zelden het initiatief naar zich toe trekken, maar doordat Sabalenka ook wel diverse fouten valt de score op het bord nog enigsinds mee. Het afsluitende dubbelspel zal door deze wedstrijd niet meer gespeeld te hoeven te worden. 

De tweede dag van de landenontmoeting was begonnen bij een 1-1-stand. Kiki Bertens kon eerder op de dag geen potten breken tegen Aliaksanda Sasnovich en nu is het klaar. Nederland bereikte vorig jaar de halve finales in de Fed Cup. 

In april zal het Fed Cup-team moeten spelen tegen in een promotie/degratieduel tegen één van de vier winnaars uit Wereldgroep II. Een mogelijke tegenstander is Oekraïne, de overige landen zijn nog niet bekend.