Zilver Knegt, zware val Schulting in Minsk

Shorttrackster Suzanne Schulting is tijdens de wereldbekerwedstrijd in Minks hard gevallen. De Friezin werd in de strijd om de zege in de slotfase van de finale van de 1500 meter onderuit gereden door de vallende Han Yutong toen ze de Chinese buitenom in probeerde te halen. Hierdoor ging de zege naar de Zuid-Koreaanse Noh Ah-rum.

Schulting maakte een harde klap tegen de boarding, waarbij haar lichaam een flinke klap te verwerken kreeg. De Friezin werd met een brace om haar nek naar het ziekenhuis afgevoerd en kampt met lichte rugklachten. Het is onduidelijk of ze morgen nog in actie zal komen. Naar eigen zeggen komt het wereldkampioenschap volgende maand in Ahoy niet in gevaar.

Op de 1000 meter reed Yara van Kerkhof naar een tweede plaats, maar werd later gediskwalificeerd. De zege was voor de Chinese Liu Yang.

Bij de mannen was er iets meer succes, want Sjinkie Knegt veroverde zilver op de 1000 meter. De Fries probeerde in de slotronde de Zuid-Koreaan Hwang Dae-heon nog te passeren, maar kwam op de streep een honderdste tekort voor de overwinning. Hij probeerde het eerst buitenom en kwam uiteindelijk via de binnenkant nog erg dichtbij.