De Randamie gaat voor goud tijdens UFC 208

Zaterdagnacht zal de Utrechtse Germaine de Randamie het in de octagon gaan opnemen tegen de Amerikaanse Holly Holm. Op het spel staat de titel in het vedergewicht bij de UFC, de grootste MMA-organisatie van de wereld. Beide vechters hebben in hun vorige sportleven de absolute top bereikt, Holm in het boksen en De Randamie in het thaiboksen en beide dames gaan tijdens UFC 208 uitmaken wie gekroond gaat worden tot de allereerste MMA-koningin in het vedergewicht.


Holm vs De Randamie promo (Bron: Youtube)

De Randemie heeft haar laatste twee gevechten in de UFC gewonnen, de meest recente winst was tijdens UFC Rotterdam in mei 2016. Holm daarentegen had een zwaarder jaar waarin ze niet alleen haar UFC-titel verloor aan MMA-veterane Miesha Tate, maar daarna in juli ook nog eens verloor van Valentina Shevchenko.

Zowel Holm als De Randamie zijn geen traditionele MMA-vechters en verwacht wordt dat het gevecht zich dan ook voornamelijk staand zal afspelen. Holm moet het hierbij vooral hebben van haar stalen kin en uithoudingsvermogen, dus dit gevecht over vijf ronden van vijf minuten is in het voordeel van The Preacher's Daughter. Veel kracht zal niet achter haar stoten of trappen zitten, maar ze weet haar tegenstander altijd goed te raken. Of dat voldoende punten voor de winst zal genereren wordt nogal betwijfeld.

The Iron Lady heeft het voordeel van haar superieure voetenwerk, waarmee ze de afstand met Holm razendsnel kan variëren. Verder zit er meer kracht en venijn achter haar stoten en trappen dan die van Holm. Dat de partij zo lang duurt, hoeft voor de Utrechtse misschien niet zo heel nadelig te zijn. Ze is, met haar achtergrond in het thaiboksen, inderdaad niet gewend om 25 minuten te vechten, maar het tempo van een MMA-gevecht ligt een stuk lager dan die in de thaiboksring. Mocht het gevecht zich op de grond voortzetten, dan is Holm veruit de meest complete vechter. Haar team, Jackson Wink, staat bekend om hun bijzondere tacieken en uitstekende analyse van de tegenstander. Als de verdediging van De Randemie goed zit, dan zal ze met haar harde stoten en slagen het verschil moeten kunnen maken.

Op dit moment is de Hollandse trots de favoriet bij de meeste bookmakers.


Weging Holly Holm en Germaine de Randamie (Bron: Youtube)

Overige hoofdprogramma
Derek Brunson vs. Anderson Silva
Tim Boetsch vs. Ronaldo Souza
Jared Cannonier vs. Glover Teixeira
Jim Miller vs. Dustin Poirier

Voorprogramma
Randy Brown vs. Belal Muhammad
Wilson Reis vs. Ulka Sasaki
Nik Lentz vs. Islam Makhachev
Jarred Brooks vs. Ian McCall
Rick Glenn vs. Phillipe Nover
Roan Carneiro vs. Ryan LaFlare


De vechters van het hoofdprogramma (Foto's: Getty)

UFC 208: Holm vs De Randamie wordt gehouden op zaterdag 11 februari in het Barclays Center te Brooklyn, New York. Betaalzender FOX Sports zal dit gala live uitzenden op kanaal 2 met Nederlands commentaar, op kanaal 6 met origineel commentaar. De uitzending begint zondagochtend om 4:00 uur, Nederlandse tijd. Het voorprogramma is te volgen via de betaalde streamingdienst UFC Fight Pass. Deze stream begint zondagochtend om 1:00 uur, Nederlandse tijd.