Biatleet Doll na briljante wedstrijd naar wereldtitel sprint

Biatleet Benedikt Doll heeft zich in het Oostenrijkse Hochfilzen na een sensationele wedstrijd laten kronen tot nieuwe wereldkampioen op de sprint. De Duitser troefde de Noor Johannes Thingnes Bø met minder dan één seconde af.

Als vierde van 102 deelnemers vertrok topfavoriet Martin Fourcade, maar de Fransman leek geen beste dag te kennen. Zowel bij de eerste als bij de tweede schietbeurt liet hij één misser noteren en daarmee leek zijn kans op het goud voorbij. Toch zette hij de snelste tijd neer en lang kwam niemand daar onderdoor. De Bulgaar Krasimir Anev schoot foutloos, maar was te langzaam op de ski's en ook de Amerikaan Lowell Bailey kwam een paar tellen tekort.

Vervolgens ontwikkelde zich een schitterende strijd tussen twee mannen met een hoog startnummer. Doll was eindelijk de eerste die zowel foutloos schoot als snel langlaufde: hij is niet voor niks de op twee na snelste langlaufer van het seizoen en daarmee dook hij ruim onder Fourcade's tijd bij de finish. Het goud leek al bijna binnen, maar daar dacht Bø nog anders over. Na twee schietbeurten ging hij met negen seconden voorsprong op Doll de slotronde in, waarna het verschil alsmaar kleiner werd. Bø ging in de laatste meters ver over zijn limiet, maar kwam 0,7 seconden tekort om Doll van het goud af te houden. Fourcade eindigde nog met brons.