Bosz: "Nouri is een extra optie voor rechtsbuiten"

Met het vertrek van Anwar El Ghazi en de tijdelijke afwezigheid van Bertrand Troaré, zat Peter Bosz krap in zijn buitenspelers. De oefenmeester heeft echter nog een optie ontdekt.

De trainer van Ajax experimenteerde met Abdelhak Nouri als buitenspeler en is hier behoorlijk over te spreken. Volgens Bosz kan de middenvelder prima als buitenspeler uit de voeten en heeft hij met het talent een extra optie voor de rechtsbuitenpositie.

"Ik heb hem daar neergezet, omdat we achter Justin Kluivert en Amin Younes geen specifieke vleugelspelers achter de hand hadden", vertelde de keuzeheer tijdens de persconferentie. "Ik vind dat hij daar wel degelijk kan spelen."

Met de terugkeer van Bertrand Traoré en de komst van David Neres, lijkt Bosz echter weinig beroep te moeten doen op Nouri als rechtsbuiten. Toch houdt hij het in zijn achterhoofd.

"Hij heeft bij Jong Ajax ook wel eens als rechtsbuiten gespeeld. Daar hebben we hem bewust ingezet, omdat we zo konden zien hoe hij het op die positie zou doen. Hij heeft het goed gedaan en Abdelhak is een extra optie", aldus Bosz.