Piet Keizer (73) overleden

Ajax-icoon Piet Keizer heeft op 73-jarige leeftijd het leven gelaten. De oud-voetballer was al enige tijd ongeneeslijk ziek en zal daar dan ook aan overleden zijn, aldus de NOS.

Keizer speelde meer dan 300 wedstrijden als linksvoor van de Amsterdamse club en deed dat in de grote dagen van de club: Hij won de Europacup 1 drie keer in 1971, 1972 en 1973. Samen met de al overleden Johan Cruyff en Sjaak Swart vormde hij een zeer gevaarlijk trio.

Naast deze successen behaalde Keizer ook de wereldbeker in 1972 en wist hij tussen 1961 en 1974 met de club zes landstitels en 5 nationale bekers mee naar huis te nemen. Ook won Ajax met Keizer 2x de supercup. Hij kwam uiteindelijk ook tot 34 interlands en behoorde tot de selectie op het WK van 1974 waar Nederland tweede werd, maar speelde over het algemeen niet mee op dat toernooi. Na een conflict met de toenmalige Ajax-coach Hans Kraay zette hij een punt achter zijn loopbaan eind 1974.

Na zijn actieve carrière trok Keizer zich lang terug uit de voetballerij. Pas in 2001 stelde hij zich weer in dienst van Ajax en begon hij als scout. Hij kreeg daarna ook twee keer een adviserende functie bij de club. In 2014 voegde Keizer zich even bij PR sportmanagement, het voetbalmakelaarsbedrijf van Peter R de Vries, maar hij vertrok al vlot na een verschil in inzichten.