Biatlete Koukalova troeft favoriete Dahlmeier af op WK

Biatlete Gabriela Koukalova heeft op het wereldkampioenschap in het Oostenrijkse Hochfilzen de wereldtitel op de sprint veroverd. De Tsjechische bleek na één keer liggend en één keer staand schieten nipt beter dan de Duitse favoriete Laura Dahlmeier.

De favorieten waren goed verdeeld over de startlijst en dat zorgde voor een wedstrijd waarin het tot het laatste moment spannend bleef. De Française Anaïs Chevalier was de eerste die prima op snelheid was en foutloos schoot en dus een gooi deed naar het podium. Federica Sanfilippo bleef op zes seconden steken en landgenote en medefavoriete Marie Dorin Habert kwam - met één misser - vijftien seconden tekort. 

De eerste die Chevalier's tijd daadwerkelijk kon verbeteren was Dahlmeier. De Duitse schoot twee keer foutloos en was zoals gebruikelijk rap onderweg. Op de finish dook ze maar liefst twintig seconden onder de tijd van Chevalier, die haar plek tegenover Lisa Vittozzi wél nipt wist te behouden: de Italiaanse kwam 0,2 seconden tekort.

Met startnummer 96 in het veld van 101 dames ging Koukalova onderweg en ook zij was erg snel op de ski's. Twee keer foutloos schieten bracht haar ruim onder de tijd van Dahlmeier en hoewel de Duitse een dijk van een slotronde kende was het toch Koukalova die het goud veroverde, vier seconden voor Dahlmeier. Chevalier hield het brons nog vast, uittredend wereldkampioene Tiril Eckhoff werd met twee missers elfde.