Bendsneyder: 'Gevoel met de motor gewoon heel goed'

De 17-jarige Moto3-coureur Bo Bendsneyder heeft een heerlijke start van het nieuwe motorseizoen. De enige Nederlander in de WK wegrace wist de afgelopen twee dagen de tijdlijsten te toppen tijdens de eerste gezamenlijke Moto2- en Moto3-test in Valencia.

Bijna alle Moto3-teams, tezamen met een zestal Moto2-coureurs, waren woensdag en donderdag aanwezig in de Spaanse stad voor de voor hen allereerste testdagen van 2017. De eerste testdag werd bemoeilijkt door hevige windstoten en dat zorgde voor weinig actie op het Ricardo Tormo circuit. Bendsneyder had echter het minste last van de slechte weersomstandigheden en zette de snelste tijd op de klok.

De KTM Ajo-coureur wiens snelste ronde tijdens de tweedaagse test op 1’39.756 uitkwam, geeft aan: "De test is goed verlopen. We hebben hier vorig jaar november al getest met de nieuwe motor, dus we waren iets beter voorbereid. Het gevoel met deze motor is gewoon heel goed; het chassis zorgt voor een soepeler rijstijl, een stijl die denk ik iets beter past bij mijn persoonlijke rijstijl. Dat vind ik erg prettig."

Donderdag waren de omstandigheden aanzienlijk beter en gingen alle aanwezige rijders de baan op, maar wederom was het Bo die de grootste indruk wist te maken. Samen met de Spanjaard Arón Canet was hij de enige die onder de 1’40-grens wist te rijden. De Rotterdammer vervolgt: "We hebben vandaag heel veel dingen geprobeerd en aan het einde van de dag hadden we een paar problemen maar we waren in staat deze op te lossen. We hebben een aantal hele goede tijden weten te rijden, dus ik ben blij."

Bendsneyder en zijn team probeerden een nog snellere tijd neer te zetten, maar de dalende temperaturen speelden hen parten: "In de namiddag toen de temperatuur iets lager werd hebben we geprobeerd om een nog snellere tijd op de klok te zetten maar het werd steeds moeilijker, zelfs met nieuwe banden. Maar hoe dan ook, ons tempo was gewoon heel goed,” concludeert de Nederlander.

De volgende test voor Bendsneyder en het Red Bull KTM Ajo team vindt eind deze maand plaats op het circuit van Jerez de la Frontera.