Haase onderuit in Sofia, Troicki pakt twee Nederlanders in één dag

Aan het tennissprookje van Robin Haase is donderdag een einde gekomen. De Nederlander plaatste zich op het ATP-toernooi van Sofia voor de tweede ronde, maar daarin was de Serviër Viktor Troicki te sterk.

Haase begon zowaar uitstekend aan het duel met de mondiale nummer 37 - twintig plekken hoger dan Haase - en sleepte de eerste set zelfs met 6-2 naar zich toe. In set twee gaf hij op 2-2 zijn opslag weg en die kon hij niet meer terugpakken, waardoor een derde set uitkomst moest bieden.

Daarin verloor de Hagenees al gelijk zijn opslagbeurt, maar die wist hij al snel terug te veroveren. Een tiebreak moest er aan te pas komen en voor de Servische fans was dat uitstekend nieuws - Haase staat immers niet bepaald om zijn kracht in de tiebreaks. Met twee ingeleverde servicebeurten maakte de Nederlander zijn status waar en dus maakte Troicki het netjes af: 6-2, 4-6, 6-7 (3).

Een paar uur later had Troicki overigens nog een Nederlander tegenover zich. In het dubbelspel stond hij met Nenad Zimonjic tegenover Jean-Julien Rojer en zijn Roemeense partner Horia Tecau. Troicki en Zimonjic wonnen de partij: 6-4, 6-3.