Abiteboul: "Nog geen 1000 pk voor Renault"

De Formule 1-motor van Renault zal komend jaar nog geen 1000 pk gaan halen, zo meldde Cyril Abiteboul, sportief directeur van Renault, aan het Duitse Auto Motor und Sport. In de toekomst is die grens zeker haalbaar.

Abiteboul: "Ik denk dat de top tussen de 900 en 950 pk zal gaan liggen. De teams die op 1000 pk rekenen zijn wellicht iets te optimistisch, want zelfs Mercedes gaat dat nog niet halen. Onder de huidige reglementen is het echter wel haalbaar. We hebben een aantal radicale concepten in de pijplijn zitten om deze grens te slechten, maar nog niet voor dit seizoen. We hebben nog iets meer tijd nodig."

"Aan het begin van het seizoen zullen we nog niet op gelijke hoogte met Mercedes zijn. We denken echter wel dat we dichtbij genoeg zitten dat Red Bull met een goed chassis de strijd aan kan gaan. Ons doel is om Mercedes in 2018 op motorisch gebied voorbij te gaan. Dit jaar zullen we nog iets achter hun zitten."

Renault zal in 2017 tijdens het grandprixweekend in Spanje de eerste grote upgrade voor de motor mee gaan brengen. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zal die krachtbron qua pk's vrijwel gelijk zijn met de Ferrari, mits de Italianen niet een te grote stap voorwaarts hebben gezet. Voor het team van Max Verstappen betekent het in ieder geval wel dat ze makkelijker met de vleugelafstellingen kunnen spelen, omdat ze op de rechte stukken veel minder verliezen op de Mercedes.