Bendsneyder wederom snelste tijdens tweede testdag Valencia

Op dag twee van de tweedaagse privétest in Valencia wist Moto3-coureur Bo Bendsneyder wederom de snelste tijd neer te zetten. Spanjaard Arón Canet sloot de dag af als tweede, op een halve tiende van de Nederlander.

Tijdens de eerste testdag prijkte de Rotterdammer ook al bovenaan de tijdlijst, maar werd de test geplaagd door slechte weersomstandigheden. In tegenstelling tot woensdag had de afsluitende testdag beter weer en zagen we meer actie op het circuit.

Van de 18 aanwezige Moto3-rijders gingen er slechts 11 de baan op met transponder. Bendsneyder reed 74 rondes en klokte een tijd van 1'39.756, gevolgd door Canet (1'39.807) en Italiaan Romano Fenati (1'40.106). Minder geluk had Gresini Racing Team-coureur Fabio di Giannantonio: hij ging onderuit en brak zijn rechtersleutelbeen. Ondanks de crash wist de Italiaan nog een 8e tijd neer te zetten.

In de Moto2-klasse was Miguel Oliveira ook donderdag opnieuw het snelst met een tijd van 1'35,887 en bleef daarmee de Franse Quartararo voor (1'36.057). De Duitser Marcel Schrötter wist met een tijd van 1'36,260 de derde tijd neer te zetten.