Ook Nadal meldt zich af voor Rotterdam

Na Stanislas Wawrinka heeft ook Rafael Nadal zich afgemeld voor het ATP-toernooi in Rotterdam, dat komende week gespeeld wordt. De Spanjaard stond vorige maand nog in de finale van de Australian Open, maar zegt rust te moeten houden om blessures te voorkomen.

"Het spijt me heel erg dat ik moet melden dat ik niet in staat ben om volgende week in Rotterdam te spelen", aldus Nadal. "Dit seizoen begon ik goed, maar de Australian Open heeft me veel energie gekost. Mijn artsen hebben mij daarom ten strengste aangeraden om rust te nemen, zodat ik goed herstel en niet weer geblesseerd raak. Dat het voor de Nederlandse fans teleurstellend is snap ik. Ik ben toernooidirecteur Richard Krajicek dankbaar voor de steun."

Krajicek zelf is afzeggingen van wereldtoppers wel gewend, maar uiteraard is hij wederom teleurgesteld. "Dit is een grote domper, we hadden ons heel erg op Nadal verheugd in Rotterdam. Een vervanger regelen is helaas niet gelukt: we hebben de hele top-5 van de wereld en Roger Federer gevraagd, maar geen van hen was beschikbaar." Marin Cilic, de mondiale nummer zeven, is nu de hoogstgeplaatste speler in Rotterdam, voor Dominic Thiem.