Van den Brom ook volgend seizoen hoofdtrainer AZ

John van den Brom staat ook volgend seizoen aan het roer bij AZ Alkmaar. De optie in zijn contract voor een extra jaar is gelicht door de Alkmaarse club.

Dit meldt AZ via de officiële kanalen. De vorige verbintenis van Van den Brom liep komende zomer af. De 50-jarige coach is 'ontzettend blij' met een langer verblijf bij AZ. "Tot op de dag van vandaag werk ik met veel plezier bij deze club. We zijn met een mooi project bezig, met de staf, de directie en de spelers."

Voor de buitenwacht was er nogal wat onduidelijkheid over de toekomst van Van den Brom bij AZ. Bij de hoofdpersoon zelf heerste er weinig twijfel. "Zowel met Max Huiberts (directeur voetbalzaken) als Robert Eenhoorn (directeur) ben ik vaak in gesprek gebleven om te kijken naar de toekomst, te kijken wat we kunnen verbeteren."

"De vele gesprekken die we gehad hebben, leidden er uiteindelijk toe dat we de optie met elkaar hebben gelicht", aldus Van den Brom.

Ook Huiberts reageert op de clubsite op het contractnieuws. De directeur voetbalzaken stelt 'heel tevreden' te zijn over de prestaties van Van den Brom. "Bij ons waren er niet veel vraagtekens, we hebben er veel geloof in om met elkaar door te gaan."

Van den Brom volgde in 2014 Marco van Basten op en is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van AZ. Twee seizoenen op rij kwalificeerde AZ zich direct voor Europees voetbal. Tweemaal werd de halve finale van de KNVB beker bereikt. Dit seizoen overwinterde AZ zelfs in de Europa League. In de zestiende finales wacht Olympique Lyonnais.

Van den Brom ook volgend seizoen hoofdtrainer AZ (Pro Shots / Ed van de Pol)
Van den Brom ook volgend seizoen hoofdtrainer AZ (Pro Shots / Ed van de Pol)