Basketballer scoort 92 punten

LaMelo Ball, een vijftienjarige basketballer van de Chino Hills high school in Californie, heeft voor een opmerkelijke prestatie gezorgd. In een 146-123 overwinning op Los Osos, was de jonge Ball goed voor 92 punten. In het vierde kwart wist Ball liefst 41 punten te maken.

Normaal gesproken haalt high school basketbal het landelijke nieuws niet, maar Chino Hills wordt al een paar jaar goed in de gaten gehouden door scouts, media en basketbalfans. Chino Hills is de high school waar drie broers Ball furore maken en maakten. Lonzo, LiAngelo en LaMelo Ball worden allen gezien als toekomstige NBA spelers.

De oudste broer, Lonzo Ball, is inmiddels negentien jaar en heeft de school vorig jaar verlaten. Hij speelt nu op universiteitsniveau in UCLA en is één van de beste spelers op dit niveau in de Verenigde Staten. Hij zal zich deze zomer beschikbaar stellen voor de jaarlijkse NBA draft, waarbij alle NBA teams om beurten een nieuwe speler mogen selecteren. De verwachting is dat Lonzo Ball als één van de eerste spelers zal worden gekozen.

De middelste broer, LiAngelo Ball is achttien en speelt zijn laatste jaar bij Chino Hills. Hij is topscorer van zijn team en kwam eerder dit jaar al eens tot 72 punten. De wedstrijd tegen Los Osos miste hij wegens een blessure. LiAngelo zal volgend jaar de overstap naar het universiteitsteam van UCLA maken. Ook van hem wordt verwacht dat hij na één jaar de overstap naar de NBA zal maken. Wel wordt hij door scouts minder hoog aangeschreven dan zijn broer Lonzo.

En dan is er de jongste telg, LaMelo. Eerder dit seizen baarde hij opzien door zijn tegenstander te vertellen dat hij vanaf de middellijn zou scoren en dit vervolgens ook te doen.

 

Met dit schot leerde Amerika LaMelo Ball kennen. Bron: YouTube.

Niet iedereen is even gecharmeerd van de acties van LaMelo. Dave Smith, coach van het verliezende Los Osos team, vond dat voor individueel succes gaan tegen de geest van de sport indruist. De komende twee jaar zal LaMelo als enige van de broers nog voor Chino Hills spelen. Waarschijnlijk zal hij een heleboel punten gaan maken voor zijn team.