Eigen huis en tuin in The Elder Scrolls Online

Vandaag ontvangen pc/Mac-spelers van The Elder Scrolls Online in de eerste grote DLC van 2017 – Homestead­ – een gratis update die hen toelaat om appartementen, huizen, kastelen – en zelfs een eiland – te kopen in Tamriel.

Homestead heeft bijna 40 huizen om uit te kiezen, elk in de stijl van één van de 10 speelbare rassen. Iedereen die graag z’n eigen stekje heeft in Tamriel, kan het eerste huis gratis krijgen via een tutorial quest. Eenmaal de introductie doorlopen, kunnen spelers verder met meerdere huizen van verschillende groottes die kunnen gedeeld worden met al hun in-game personages.

Spelers kunnen hun nieuwe woning aankleden met allerlei items. Er zijn meer dan 2000 items te kiezen en te plaatsen met de nieuwe Housing Editor. Meubelen en andere decoratie zijn beschikbaar via in-game verkopers en de Crown Store, maar spelers kunnen ook zelf gaan ontwerpen met hun bestaande crafting skills. Beschikbare decoratie bestaat zowel uit voorwerpen als tafels, stoelen, kisten, bedden, bars, banken als uit decoratievoorwerpen zoals boeken, voeding, tonnen, schilderijen, lampen, planten, bomen en meer. Op zoek naar meer praktische voorwerpen? Spelers kunnen in hun huis ook items plaatsen zoals gevechtspoppen, werktafels en hulpjes.

De DLC Homestead wordt op 21 februari gelanceerd voor de Xbox One- en PlayStation 4-versies van The Elder Scrolls Online.