Deventer bedrijf sluit miljoenendeal met Real Madrid

Het Nederlandse bedrijf State of Football heeft een miljoenendeal gesloten met Real Madrid, om de komende vijf jaar merchandise te leveren voor De Koninklijke.

State of Football sloot eerder al overeenkomsten met FC Barcelona en Paris Saint-Germain en met Real Madrid heeft het bedrijf uit Deventer nu een derde voetbalgrootmacht in het klantenbestand.

De komende vijf jaar gaat het bedrijf vierhonderdduizend à vijfhonderdduizend Real Madrid-voetballen leveren, die bestemd zijn voor de gehele Europese markt. Dit aantal is de verwachting van directeur Roel Bakker, zo laat hij weten aan De Stentor.

De ballen vertegenwoordigen een consumentenwaarde van tussen de 7,5 en 8 miljoen euro, terwijl State of Football ook de distributie gaat verzorgen van de volledige merchandisecollectie. De artikelen worden voornamelijk in China geproduceerd, maar in Deventer ontwikkeld.

"Een prachtige klus en een enorme waardering voor de manier waarop State of Football werkt", zegt Bakker tegen de krant. Over de omzet die deze deal gaat opleveren laat de bestuurder zich niet uit.