Kampioene Veith-Fenninger start zonder verwachting op WK alpineskiŽn

Alpineskiester Anna Veith-Fenninger gaat dinsdag zonder verwachtingen van start op het wereldkampioenschap in het Zwitserse St. Moritz. Daar staat dinsdag het eerste onderdeel van het WK op het programma: de super-G bij de dames.

Veith, zoals ze zich na haar huwelijk noemt, is op de super-G regerend olympisch- en wereldkampioene, maar raakte na het seizoen 2015/16 zwaar geblesseerd en kwam onlangs pas weer terug. Het topniveau is er nog niet helemaal bij de Oostenrijkse. "Ik heb geen verwachtingen van het WK", zegt de 27-jarige Veith tegen Duitse media. 

Toch stond ze eind januari bij haar laatste wedstrijd voor het WK met plek drie eindelijk weer op het podium tijdens de super-G in Cortina d'Ampezzo en dus is er een stijgende lijn te zien. "Het is voor mij al een succes dat ik dusdanig gegroeid en hersteld ben dat ik hier aanwezig kan zijn en, wie weet, misschien wel mee kan doen om de prijzen. Maar ook als dat niet lukt is het in orde, ik ben wereldkampioene, olympisch kampioene, heb twee keer de algemene World Cup gewonnen...ik heb alles al bereikt, alles wat nog komt is een hele mooie bonus", legt ze uit. 

De super-G start dinsdag om 12.00 uur en is live te zien op Eurosport. De liefhebber kan uiteraard eerst even onze voorbeschouwing doornemen om te weten op wie gelet moet worden.